Nieuwsbrief februari 2019

Schoolreisgeld

Er kan weer gespaard worden voor de schoolreisjes en het schoolkamp. Leerlingen mogen op maandag een bedrag meenemen naar school. U ontvangt van de groepsleerkracht een kwitantie. Voor de huidige leerlingen in VSO 3 is het nu nog niet duidelijk of ze volgend schooljaar de overgang naar VSO 4 hebben gemaakt en na de zomervakantie mee op schoolkamp gaan. We adviseren u daarom alvast een begin te maken met het sparen.

Voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie is van maandag 18 februari tot en met vrijdag 22 februari 2019. We hopen dat we van een heerlijk voorjaarszonnetje in de maand februari kunnen gaan genieten, fijne vakantie allemaal.

Studiedag

We herinneren u eraan dat  vrijdag 15 februari alle leerlingen vrij zijn in verband met een studiedag van het team.

Personeelszaken

Van juf Anneke t. H. ontvingen we dinsdag 22 januari het verdrietige bericht dat haar man Fred na een ziekbed van ongeveer een half jaar is overleden. Een enorm gemis voor Anneke en haar kinderen. We wensen hen allen veel kracht en sterkte!

Naast verdriet is er ook vreugde. Afgelopen zondag 13 januari ontvingen we het bericht van Maaike dat ze moeder is geworden van een prachtige dochter die de naam Julia heeft gekregen. We wensen Maaike, haar man Peter en Julia heel veel geluk en gezondheid! Juf Judith gaat met ingang van 1 februari van haar ouderschapsverlof genieten. Voor een aantal groepen zal vanaf dat moment de bemensing er iets anders uitzien. Dit is een gevolg van het leerkrachten tekort in het onderwijs dat we intern moeten gaan schuiven met teamleden. De bemensing geldt voor onderstaande groepen en ziet er als volgt uit:

Groep

Meester Patrick

Juf Paula

Meester Juroen

Om te noteren…..Vooraankondiging ….Om te noteren…..Vooraankondiging.

Vrijdag 17 mei is er een feestavond voor alle leerlingen, ouders/verzorgers en overige belangstellenden. Hoe de feestavond eruit gaat zien is nog even een verrassing. We verklappen al wel dat het thema van deze avond is: ‘Meidoorn got talent’!

Het gaat een avond worden die u zeker niet wilt missen en die u zich na afloop lang zult blijven herinneren.

De Vreedzame School

Het thema ‘We zijn aardig voor elkaar’ wordt behandeld  van 8 februari tot en met vrijdag 12 april 2019.

In dit blok staat het omgaan met gevoelens centraal. In de eerste plaats omdat het adequaat omgaan met gevoelens van essentieel belang is voor een goede communicatie en samenwerking tussen mensen. In de tweede plaats omdat gevoelens zo’n belangrijke rol spelen in conflicten.

In de nieuwsbrief van januari 2019 staat de volledige beschrijving van de inhoud van dit thema.

Bijlagen