ZMLK De Meidoornschool

Nieuwsbrief mei 2019

Koningsspelen

Op vrijdag 12 april werden de Koningsspelen gehouden. In, buiten en binnen de school was het één en al gezelligheid, vrolijkheid, muzikaliteit én heerlijkheid…..

Vrijdagsmorgens opende  juf Ciska op het plein de dag met het Koningslied 2019 ‘de Pasapas’  van Kinderen voor Kinderen. Daarna konden de leerlingen in het SO genieten van het Koningsontbijt. Met de opgedane energie kon er ’s morgens en ’s middags naar hartenlust deelgenomen worden aan het spelletjescircuit op het plein. Voor iedereen was er tussen de middag een welverdiend bordje patat.

Vrije dagen en vakantie

Van maandag 29 april 2019 tot en met vrijdag 3 mei 2019 hebben we meivakantie.

Vrijdag 24 mei is een vrije dag voor alle leerlingen in verband met het jaarlijkse teamuitje van het personeel.

De Hemelvaart- en Pinkstervakantie is voor de leerlingen van 29 mei 2019 tot en met dinsdag 11 juni 2019.

Alle leerlingen zijn die dagen vrij van school en stage.

We wensen iedereen hele fijne en hopelijk zonnige vakanties toe

Paasviering

Donderdag 18 april jongstleden hadden alle leerlingen van het SO en VSO  een gezamenlijke paasbrunch. Daarvoor waren er groepspresentaties over het paasverhaal. Leerlingen konden van elkaar zien en horen hoe er aandacht was besteed aan het lijden, het sterven en de wederopstanding van Jezus. Prachtige verhalen, mooie liederen en de knapste kunstwerken werden aan elkaar getoond.

Disco avond FOX

De ontmoetings-/discoavond in partycentrum FOX voor alle VSO leerlingen in Stadskanaal en omgeving was een enorm succes. Bij de discjockey konden er ‘plaatjes’ worden aangevraagd variërend van André Hazes  tot Avicii om vervolgens de beentjes op de dansvloer los te kunnen gooien. Kortom het was een geslaagd feest!

Dodenherdenking

Ook dit schooljaar zullen er twee boeketten door leerlingen van het SO en VSO  worden neergelegd bij het 'Joods Monument' en het 'Generaal Maczek Monument'. Beide monumenten zijn wederom geadopteerd voor het schooljaar 2018-2019 door de Meidoornschool. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei is de organisatie die adoptie van oorlogsmonumenten mogelijk maakt.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft als taak richting, inhoud en vorm te geven aan herdenken en vieren en het levend houden van de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog.
Als school hebben we dezelfde taak en daarom hebben we, naast de lessen over de Tweede Wereldoorlog in de klas, de monumenten geadopteerd.

Het 'Joods Monument' in Stadskanaal is opgericht ter nagedachtenis aan de 136 Joodse medeburgers die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de bezetter op transport zijn gesteld naar de vernietigingskampen en niet zijn teruggekeerd. Het ‘Generaal Maczek Monument’ herinnert de inwoners van Stadskanaal aan de bevrijding van hun stad op 12 april 1945 door het Poolse bataljon 'Strelcow Podhalanskisch', onder leiding van generaal S.W. Maczek.

Fietsexamen 

Dinsdag 16 april jongstleden heeft een aantal VSO leerlingen het praktisch fietsexamen afgelegd. Een afvaardiging van Veilig Verkeer Nederland beoordeelde de examenkandidaten die op hun fiets een parcours door Stadskanaal moesten afleggen. Alle leerlingen kwamen in het bezit van het felbegeerde fietsdiploma. Toppers, nogmaals van harte gefeliciteerd!

Schoolfruit

Van 12 november 2018 tot en met 19 april 2019 hebben we door deel te nemen aan het EU- schoolfruitprogramma drie stuks gratis fruit per week per leerling geleverd gekregen. Na deze periode van 20 weken kunt u uw zoon/dochter zelf weer alle dagen van huis uit fruit meegeven.  Om thuis het fruit eten te blijven stimuleren heeft de site ‘euschoolfruit.nl’ voor u als ouders en verzorgers handige tips. We willen deze graag aan u meegeven:

Het is belangrijk om kinderen verschillende soorten groente en fruit te laten proeven. Zo maken kinderen kennis met veel verschillende smaken en structuren. Soms zijn kinderen pas gewend aan een onbekende smaak na tien tot vijftien keer proberen! Smaak is dus iets wat je kan ontwikkelen. Door EU-Schoolfruit proeven de kinderen verschillende soorten fruit en groente. Ook als kinderen nog niet veel durven te proeven, doen ze in de klas lekker mee. Want in de praktijk blijkt: zien eten, doet eten.

Tips:

·         U kunt als tussendoortje ook een stukje komkommer, wortel of paprika geven. Denk ook eens aan niet gangbare groenten, zoals babymaïs, rettich, radijsjes of bleekselderij.

·         Fruit en groente kunnen altijd! Banaan in yoghurt, komkommer op brood, soep bij de maaltijd en aardbeien door het toetje!

·         Voor het meegeven van fruit zijn er veel handige meegeefbakjes. Zo is er een bananenbox, een appelbox en ook een box voor snoeptomaatjes. Ook in een normale broodtrommel kunt u fruit makkelijk meegeven. Is het fruit al voorgesneden? Doe er dan een beetje citroensap op, zo wordt het fruit niet bruin.

·         Leg fruit en groente voor de grijp en eet er zelf ook van natuurlijk! Zien eten, doet eten. Proef altijd een hap en beloon dit met een complimentje. Door uw positieve gedrag overwint uw kind de (mogelijke) angst voor nieuwe smaken.

Indien u zelf een bezoekje aan de site wilt brengen kan dat vanzelfsprekend ook, klik dan even naar https://www.euschoolfruit.nl/nl/schoolfruit/Over-EU-Schoolfruit/Voor-ouders.htm

Schoolreis en schoolkamp

Er kon vanaf februari alweer gespaard worden voor de schoolreisjes en het schoolkamp. Zoals u weet gaan de leerlingen aan het begin van het nieuwe schooljaar in plaats van aan het einde van dit schooljaar op schoolreis en schoolkamp.

Leerlingen mogen op maandag een bedrag meenemen naar school. U ontvangt van de groepsleerkracht een kwitantie. We adviseren wederom om alvast een begin te maken met het sparen.

Medicatie

Kinderen krijgen soms medicijnen of andere middelen voorgeschreven die zij een aantal malen per dag moeten gebruiken, dus ook tijdens schooluren. We willen u er attent op maken dat we alleen medicijnen in ontvangst nemen wanneer ze in de originele verpakking met bijsluiter zitten en uitgeschreven zijn op naam van het betreffende kind.

Parkeren uitvaartcentrum

Onlangs is er op verzoek van de directie van het uitvaartcentrum een overleg geweest met de directie van de Baldakijn, kinderdagcentrum de Dol-Fijn en de Meidoornschool. Aanleiding hiervoor was dat de directie van het uitvaartcentrum constateerde dat hun parkeerplaats vaak na schooltijd in ‘beslag wordt genomen’ door ouders/verzorgers die daar hun auto parkeren. Dit komt zelfs voor tijdens plechtigheden in het uitvaartcentrum waardoor er geen ruimte is voor de auto’s van de bezoekers van het uitvaartcentrum. Men ondervindt  zo nu en dan last van autoradio’s die aanstaan en het is zelfs voorgekomen dat de coniferen als toilet worden gebruikt. Als gezamenlijke buren willen we dat deze overlast stopt.   De parkeerplaats van het uitvaartcentrum is alleen bedoeld voor auto- eigenaren  die het terrein moeten bezoeken vanwege een uitvaartdienst of voor het bezoeken van een van de rouwkamers. Dit staat overigens ook duidelijk aangegeven op het terrein zelf. De parkeerplaats is daarom zeker niet bedoeld voor ouders/verzorgers die hun kind na schooltijd ophalen. We verzoeken u daarom  vriendelijk doch dringend uw auto daar niet te parkeren voor het ophalen van uw zoon/dochter. Om de buren van het uitvaartcentrum te ondersteunen in dezen zal er de hele maand mei toezicht worden gehouden bij de parkeerplaats om eventuele foutparkeerders te kunnen aanspreken. We hopen op uw medewerking!

Telefoondienst

Anneke Potze, onze administratrice, krijgt na de meivakantie hulp in het kantoor. Eén van onze VSO leerlingen, Timothy, zal een stage telefonist starten. Dit zal zijn op de vrijdagmorgen tussen 8.30 uur en 9.00 uur. Indien Timothy dus de telefoon opneemt spreekt u met een leerling van de Meidoornschool. Timothy zal u zo goed mogelijk te woord staan en u verwijzen naar de juiste persoon waar u mee wilt spreken.

Bijbelvertelrooster

06 mei: Thomas gelooft het niet

13 mei: De wonderbare visvangst

20 mei: Hemelvaart

27 mei: Pinksteren

 

 

 

Recent nieuws

29
aug

Nieuwsbrief september 2019

De nieuwsbrief van september 2019 staat online.

Lees meer »

27
jun

Nieuwsbrief juli en augustus 2019

De nieuwsbrief van juli en augustus 2019 staat online.

Lees meer »

» Meer nieuws