ZMLK De Meidoornschool

Groep ROOD

SO Rood

Iedere week starten we de week met een bijbelverhaal, de weekopening. We luisteren naar een bijbelverhaal en zingen liedjes hierover.

In onze klas leren wij letters en met die letters kunnen wij woorden maken. Dit doen we aan de hand van de methode Veilig Leren Lezen. Iedere week hebben we een letter die op het bord hangt. De letter ondersteunen we met een gebaar.

Elke morgen zijn we op ons eigen niveau aan het lezen.

Ook leren wij tellen, cijfers, meten en wegen. Soms is het in de kring en vaak ook in kleine groepjes. Door middel van activiteiten op eigen niveau werken we aan de leerdoelen van de leerling.

Nu zijn wij druk bezig met het thema ‘mijn omgeving en ik’, maar ook ‘vriendschap’ dat hoort bij de Kinderboekenweek. Veel thema’s maken een overlap met de methode De Vreedzame School, waaruit we iedere woensdag en vrijdag werken. Hieruit komt ook het woord ‘opsteker’. We geven elkaar graag een opsteker, omdat die leerling iets goed doet of iets moois heeft gemaakt.

Op maandagmiddag hebben we gym. Juf Ciska geeft alle gymlessen.

Op dinsdag gaan we (meestal 1x per 2 weken) naar de bibliotheek, we zoeken dan boeken die passen bij het thema waaraan we werken.

Donderdagmiddag hebben we zwemles in het eigen zwembad van school. De lessen worden gegeven door meester Juroen.

Nieuw op school is het leerplein, met verschillende hoeken. Op vrijdagmiddag maakt SO Rood er gebruik van. In de hoeken worden dan verschillende dingen ontdekkend geleerd, middels spel. Bijvoorbeeld iets bouwen met mageneten.

Op maandag en dinsdag zijn juf Elsina en juf Renate in de klas. Op woensdag, donderdag en vrijdag zijn juf Leonie en meester Bart aanwezig.

Ook hebben wij stage-juffen die ons helpen. Op maandag, dinsdag en woensdag juf Esmeralda. Op de vrijdag juf Jeanette.

Elke dag maken wij er een feestje van in de klas, maar dan wel zonder de slingers. J

 

 

Recent nieuws

27
jun

Nieuwsbrief juli en augustus 2019

De nieuwsbrief van juli en augustus 2019 staat online.

Lees meer »

23
mei

Nieuwsbrief juni 2019

De nieuwsbrief juni 2019 staat online.

Lees meer »

» Meer nieuws