ZMLK De Meidoornschool

Groep GEEL

SO Geel

 In deze groep zitten op dit moment 11 leerlingen, 5 jongens en 6 meisjes. De leeftijd van de kinderen ligt tussen de 9 en 12 jaar. Juf Karin en juf Aranka zijn op maandag en dinsdag in de groep. Op woensdag zijn juf Elly en juf Johanna in de groep en op de donderdag en vrijdag juf Annefleur en juf Elly. 

Iedere dag beginnen we met een inloop waarbij de kinderen zelfstandig aan tafel gaan werken, daarna vertellen we in de kring. Aan de hand van picto’s bekijken we wat we die dag gaan doen.

Dat zijn o.a. de volgende activiteiten:

-Lezen:

We werken met de methode Veilig leren lezen, elk kind werkt op zijn eigen niveau.

-Rekenen:

We werken met ‘rekenmappen’ elk kind werkt op zijn eigen niveau aan getallen en tellen, meten en wegen, geldrekenen en klokkijken. Dit doen we met behulp van ontwikkelingsmateriaal, spelvormen(winkeltje spelen) en praktijksituaties (jezelf meten, wegen). Soms werken we met werkbladen.

-Sociale vaardigheden:

Aan de hand van de methode ‘de Vreedzame School’ werken we aan: Het leren samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen. De kinderen leren om zich verantwoordelijk te voelen voor elkaar en voor de gemeenschap en open te staan voor de verschillen tussen de mensen.

-Mondelinge taal:

Op verschillende manieren proberen we taal te stimuleren. Dat kan d.m.v. kringgesprekken, liedjes, voorlezen, school-tv kijken, poppenkastspel, plaatjes bekijken en benoemen.

-Motoriek en creativiteit:

Op dinsdag gaan we zwemmen en op donderdag hebben we gymnastiek. Daarnaast hebben we één of twee keer per week muziek, beeldende vorming, dramatische vorming en spelontwikkeling. 

Op maandagochtend openen we de week, dit doen we samen met SO oranje. Er wordt dan een Bijbelverhaal verteld.  

We willen de kinderen een veilige omgeving bieden waar ze zich prettig voelen zodat ze zich binnen hun eigen mogelijkheden volop kunnen ontwikkelen.

 

Recent nieuws

27
jun

Nieuwsbrief juli en augustus 2019

De nieuwsbrief van juli en augustus 2019 staat online.

Lees meer »

23
mei

Nieuwsbrief juni 2019

De nieuwsbrief juni 2019 staat online.

Lees meer »

» Meer nieuws