ZMLK De Meidoornschool

Groep GROEN

SO Groen

SO Groen bestaat uit 12 leerlingen. 9 jongens en 3 meisjes in de leeftijd van 10 en 11 jaar. Iedere dag is meester Adriaan in de groep. De klassenassistenten zijn op maandag en dinsdag juf Ilonka en op donderdag en vrijdag juf Ineke.

 

Iedere dag beginnen de kinderen bij de inloop met een activiteit, zoals tekenen, samenspel, schrijven of zelfstandig lezen. Na het starten van de dag gaan de kinderen in verschillende klassen op eigen niveau lezen. Daarna starten we in de kring, waarin er wordt geoefend met de kalender en het dagprogramma wordt aan de hand van picto’s doorgenomen. De kinderen mogen hun belevenissen ook vertellen.

 

Op maandag beginnen we de week samen met de VSO Brugklas. In de weekopening staat dan wekelijks een bijbelverhaal centraal.

 

De kinderen krijgen in SO Groen diverse vakken. Enkele vakken (lezen en rekenen) zijn groepsdoorbrekend. Dat wil zeggen dat de kinderen dan naar een klas gaan waar ze met leerlingen uit diverse klassen op hun eigen niveau werken. Veilig Leren Lezen of Estafette zijn de leesmethodes.

Rekenen wordt ook gegeven op het eigen niveau van de leerlingen, waarbij diverse onderdelen aan de orde komen, zoals rekenbewerkingen uitvoeren, hoeveelheden benoemen, geldrekenen, meten en wegen. En klokkijken.

 

De vakken die in de eigen groep iedere week aan bod komen zijn: Woordenschat, schrijven, natuur en techniek, Engels, topgrafie, drama / muziek, beeldende vorming (tekenen, handvaardigheid), verkeer en spelontwikkeling.

Daarnaast is er iedere dinsdagmiddag zwemles (door meester Juroen) en op donderdagmiddag is er gymles (door juf Ciska).

 

Iedere vrijdagmiddag is er “thematisch ontdekken”. De leerlingen van de verschillende SO klassen kunnen binnen een thema kiezen voor diverse activiteiten. Aan het einde van een blok wordt daarover een eindpresentatie gegeven.

 

We vinden het belangrijk dat de kinderen zich prettig en veilig voelen in de klas en in de school en besteden daarom veel tijd aan de sociale vaardigheden. We gebruiken in de hele school de methode “De Vreedzame School” waarin kinderen leren dat het fijn is om elkaar te helpen, hoe je conflicten oplost en je verantwoordelijk voelen. En, dat je er mag zijn, wie je ook bent en hoe je er ook uitziet!

 

 

 

 

 

 

Recent nieuws

27
jun

Nieuwsbrief juli en augustus 2019

De nieuwsbrief van juli en augustus 2019 staat online.

Lees meer »

23
mei

Nieuwsbrief juni 2019

De nieuwsbrief juni 2019 staat online.

Lees meer »

» Meer nieuws