ZMLK De Meidoornschool

Groep VSO 3

VSO 3

 

In VSO 3 zitten 14 leerlingen van 14 en 15 jaar. Op dit moment is meester Bart, de meester van deze groep ziek en wordt vervangen door Juf Marjan op maandag en juf Gerda op de overige dagen. Op maandag is juf Klazien er bij de inloop en op dinsdag juf Paula. Meester Juroen is er op de overige dagen.

We werken hier in de klas aan taal, rekenen (meten en wegen, klokkijken), wereld oriëntatie, engels, natuur en techniek en begrijpend lezen. We werken groepsdoorbrekend aan technisch lezen en aan rekenen.

Verder werken de leerlingen ook veel buiten de klas aan praktische vakken, zoals houtbewerking, fietstechniek, dienstengroep, koken, kaarsenmakerij, de tuin, EHBO en catering. Daarnaast mogen ze leren op locatie, de L.O.L –stage.  De leerlingen gaan dan onder begeleiding van een klassenassistent naar het refaja ziekenhuis, naar de Jumper, de Mast, de kapschuur of naar het Mozïek. Dit is een voorbereiding op de stage buiten de school die ze krijgen in VSO 4 en 5.

In het VSO is er ook een leerlingen raad. Hier kunnen leerlingen zelf met ideeën komen en dit in deze raad bespreken. Van elke groep is er een leerling gekozen voor deze raad. Uit onze groep is dat Harm Jan geworden dit schooljaar.

Dit schooljaar is er ook iets nieuws: de leerpleinen. Hierbij kunnen de leerlingen 3 kwartier een hoek op het leerplein kiezen. Er is o.a. een spelletjeshoek, techniekhoek, Ipadhoek, tekenhoek, leeshoek. Heel leuk en leerzaam.

Op vrijdagmiddag hebben de leerlingen vrije tijdsbesteding. Ze mogen dan een blok lang iets kiezen wat ze graag willen. Ze kunnen kiezen voor o.a. mountain biken, spinning, knutselen, schilderen, voetballen, (hard) lopen, vissen, karaoke of yoga. Een ontzettend leuke middag waarin de leerlingen weer nieuwe hobby’s kunnen opdoen.

 

 

 

 

Recent nieuws

27
jun

Nieuwsbrief juli en augustus 2019

De nieuwsbrief van juli en augustus 2019 staat online.

Lees meer »

23
mei

Nieuwsbrief juni 2019

De nieuwsbrief juni 2019 staat online.

Lees meer »

» Meer nieuws