ZMLK De Meidoornschool

Groep VSO 4

VSO 4

In VSO 4 is zitten dit jaar 14 leerlingen met een leeftijd van 15 t/m 17 jaar. De meeste leerlingen hebben 2 dagen stage en of LOL-stage (maandag en dinsdag) en gaan woensdag, donderdag en vrijdag naar school.

 

Tijdens de LOL-stage (leren op locatie) gaan de leerlingen van VSO 4 met een assistent naar de crossbaan of camping de Kapschuur om daar werkzaamheden uit te voeren. Op dinsdagochtend gaan leerlingen onder leiding van een assistent naar het Refaja ziekenhuis of naar de Jumper.

 

Juf Marjan is de juf van VSO 4 op de woensdag, donderdag en vrijdag en wordt deze dagen in de groep bijgestaan door juf Ilonka (wo) en juf Klazien (do,vr). De groep bestaat op dit moment uit 6 meiden en 8 jongens. Op donderdag en vrijdag is de stagiaire Juf Ellen in VSO 4.

  

Leerlingen van VSO 4 volgen naast de lessen in de klas en de leerpleinen, praktijklessen. In de klas volgen ze : taal, niveaulezen, rekenen, sociale redzaamheid, vreedzaam, voorbereiding op dagbesteding en arbeid, EHBO, geschiedenis en wereld oriëntatie.

De praktijklessen zijn: dienstengroep, tuinonderhoud, tuinonderhoud bij het Pagecentrum, fietstechniek, houtbewerking, koken en de winkel. Op vrijdag verzorgen enkele leerlingen van het VSO de catering binnen de school. Tijdens de praktijkvakken werken de leerlingen aan doelen. Aan het einde van het schooljaar kunnen leerlingen certificaten halen voor de behaalde doelen.

Recent nieuws

27
jun

Nieuwsbrief juli en augustus 2019

De nieuwsbrief van juli en augustus 2019 staat online.

Lees meer »

23
mei

Nieuwsbrief juni 2019

De nieuwsbrief juni 2019 staat online.

Lees meer »

» Meer nieuws