Nieuwsbrief februari 2020

De Vreedzame School

In de maand februari wordt het thema van het derde blok  ‘We zijn aardig voor elkaar’ behandeld.

In dit blok staat het omgaan met gevoelens centraal. In de eerste plaats omdat het adequaat omgaan met gevoelens van essentieel belang is voor een goede communicatie en samenwerking tussen mensen. In de tweede plaats omdat gevoelens zo’n belangrijke rol spelen in conflicten.

Voorleesontbijt SO

Op woensdag 22 januari werden door het hele land in bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven voorleesontbijten georganiseerd.

Lokale helden, zoals brandweermannen, politieagenten en burgemeesters,  én bekende Nederlanders, namen deel aan deze voorleesontbijten om zo te laten zien dat ook zij voorlezen belangrijk vinden. Omdat SO Rood op woensdag geen school heeft werd op donderdag 24 januari het nationale voorleesontbijt bij ons in school georganiseerd.

De leerlingen ontvingen onze eigen helden van het bestuursbureau van Scholengroep Perspectief. Erika van Haren, Gerrie Leffers en Peter Vermeij vermaakten de kinderen met een leuk en/of spannend verhaal, ondertussen werd het gekookte eitje of bolletje met beleg naar binnen gewerkt.

Schoolreisgeld

Er kan weer gespaard worden voor de schoolreisjes (€ 30,00) en

het schoolkamp (€ 100,00).

Leerlingen mogen wekelijks een bedrag meenemen naar school. U ontvangt na inning een kwitantie van de groepsleerkracht van uw zoon/dochter.

Voor de huidige leerlingen in VSO 3 is het nu nog niet duidelijk of ze volgend schooljaar de overgang naar VSO 4 zullen maken  om vervolgens na de zomervakantie mee op schoolkamp te gaan. We adviseren u daarom alvast een begin te maken met het sparen.

Personeelszaken en ‘lief en leed’

Vanuit de ziekenboeg kunnen we u melden dat onze administratrice Anneke Potze na haar hartinfarct haar best doet om haar conditie weer op peil te krijgen. We wensen Anneke geduld en sterkte met het herstel!

Juf Petra heeft een operatie aan haar heup moeten ondergaan, ze is de komende weken thuis om goed te kunnen herstellen. Ook juf Petra wensen we geduld en een spoedig herstel! Dana onze schoolschoonmaakster in het SO is tijdelijk afwezig vanwege haar zieke echtgenoot, we hopen dat zijn herstel de goede kant opgaat.

Juf Finy is weer volledig aan het werk, we zijn blij dat ze weer in ons midden is!

Juf Ninon zal met ingang van maandag 27 januari de logopedie van juf Heidi overnemen zodat juf Heidi zich volledig kan concerteren op haar opleiding en het lesgeven in SO Geel. Succes allebei!

Juf Aranka gaat met ingang van de maand februari op maandag ouderschapsverlof opnemen. Juf Jeanette zal haar die dagen vervangen.

Sander, onze leerling van de VSO P2 groep, heeft naast zijn leukemie te maken met trombose in één van zijn benen. De medicatie die hij hiervoor krijgt is in de vorm van injecties. Voor Sander een vervelende en pijnlijke aangelegenheid. Zo nu en dan was het mogelijk dat hij even naar school kon komen, echter dat is gezien zijn conditie nu niet mogelijk. Gelukkig biedt Facetime de mogelijkheid om Sander toch even in de gelegenheid te stellen zijn klasgenootjes en juffen te treffen, voor Sander en iedereen in de groep is dat een klein feestje. Kaartjes zijn nog altijd zeer welkom, u kunt ze meegeven aan uw zoon/dochter. Wij zorgen ervoor dat Sander zijn post zal ontvangen.

Harde werkers

Tijdens de interne stage ‘arbeid’ zijn de VSO  leerlingen in de afgelopen weken erg druk geweest om goodiebags te vullen voor de Jumper Schutrups dogwalk 2020 te Exloo.

Honderden tassen werden gevuld met hondenkoekjes, hondenvoer en allerlei andere versnaperingen voor ‘onze’ trouwe viervoeters.

Natuurlijk hebben we een flyer van de Meidoornschool eraan toegevoegd. Zonder de inzet van onze leerlingen waren de goodiebags anders nooit op tijd afgekomen. Het ordenen en sorteren binnen een productielijn kon op deze manier mooi worden geoefend.

Een Win-Win situatie!

Landelijke stakingsdagen

Inmiddels bent u op de hoogte gebracht dat donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari de school zijn deuren sluit in verband met de twee landelijke stakingsdagen in het onderwijs. Nog even in het kort waarom we staken: met de tweedaagse staking benadrukken we bij de politiek dat de grote problemen in het onderwijs om structurele investeringen vragen. In 2020 hebben 55 duizend leerlingen in het primair onderwijs geen leraar voor de klas en dit aantal loopt –als we niets doen- op naar bijna 240 duizend leerlingen in 2028. Het lerarentekort raakt scholen voor speciaal onderwijs nog harder. Juist het onderwijs aan een kwetsbare groep leerlingen is op losse schroeven komen te staan door het oplopende lerarentekort. Ook middelbare scholen kampen met tekorten bij de exacte vakken, klassieke talen, Duits en Nederlands. Het voortgezet onderwijs krijgt steeds meer last van het tekort. Het is daarom dat we in actie komen voor onze leerlingen, voor het onderwijs en de toekomst van ons land.

Voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie is van maandag 17 februari tot en met vrijdag 21 februari 2020. We hopen dat we, of van een dik pak sneeuw of van een heerlijk voorjaarszonnetje, in de maand februari kunnen gaan genieten. Fijne vakantie allemaal!

Examens

De maand februari is voor een aantal VSO leerlingen best een spannende.  Drie leerlingen leggen het theorie examen ‘tractor rijden’ af en twee leerlingen gaan ervoor om wederom een certificaat fietstechniek te behalen. We wensen vanzelfsprekend alle leerlingen heel veel succes!

Bijbelrooster

03 februari: De verlamde man