Nieuwsbrief april 2020

Intussen zijn we bijna twee weken verder nadat  op last van de overheid alle scholen in Nederland moesten sluiten vanwege het heersende coronavirus. Een ongelofelijke en onwerkelijke situatie waarvan een ieder hoopt dat het virus zo snel mogelijk bedwongen wordt.

Vanaf maandag 16 maart jongstleden volgen alle leerlingen onderwijs thuis.

Leren op afstand gaat niet vanzelf en is voor iedereen wennen. Dit geldt voor u als ouders/verzorgers maar ook voor onze leerlingen. Er is al heel veel gebeurd in korte tijd.

We kunnen trots zijn op wat teamleden en leerlingen georganiseerd en geleerd hebben. Er zijn oplossingen gevonden om het contact tussen leerlingen en hun meester of juf middels de PARRO app te bewerkstelligen.  Het is “Bijzonder Speciaal” en fijn te merken dat ouders/verzorgers hun uiterste best doen om deze nieuwe vorm van leren, bewegen en spelen te ondersteunen. Hulde en dank aan iedereen die daaraan heeft bijgedragen, voor en achter de schermen.

Op dit moment zijn er nog veel onzekerheden wat de maatregelen voor het onderwijs zijn na 6 april. We wachten dat samen met u in spanning af.

Mocht het zo zijn dat de maatregelen verlengd worden dan zal in de loop van volgende week telefonisch contact worden gezocht door de leerkracht met u als ouders/verzorgers.

We hopen dat u zich thuis en daarbuiten ook aan de adviezen houdt die zijn afgegeven door de overheid. Als we dat samen doen, staan we samen sterker tegen de verspreiding van het virus.

Pas goed op elkaar, wees lief voor elkaar en hou de moed er in met elkaar.

Mocht het zo zijn dat we na 6 april allemaal weer naar school kunnen dan gaat het Paasfeest gevierd worden op donderdag 9 april. De Koningsspelen komen te vervallen doordat  de landelijke Koningsspelen niet doorgaan vanwege de crisis.

Wilt u uw zoon/dochter op een eenvoudige manier kunnen uitleggen wat het Corona virus is en wat het doet, klikt u dan op onderstaand linkje.

Hoe lang dit duurt

kan niemand ons vertellen

Hoe ver dit gaat

kan geen toekomst

ons voorspellen.

Wel kunnen wij

heel inventief

en ook heel lief zijn

voor elkaar.

Dan worden dagen

zoals dit

vanzelf weer

minder zwaar.

We hopen nogmaals elkaar binnenkort in school tegen te komen!

Hartelijke groeten, Team Meidoornschool

Bijlagen