Nieuwsbrief januari 2021

Kerst en Oud- en Nieuw

‘Kerst is een tijd van samenzijn, juist na dit bijzondere jaar hebben we daar allemaal extra behoefte aan. Maar we moeten voorkomen dat we het virus cadeau doe aan hen die we het liefste zien. Laat onze feestdagen, geen feestdagen voor het virus worden’.

Bovenstaande tekst is geschreven door minister Hugo de Jonge. Hoe moeilijk en hoe vervelend het ook is, het Coronavirus is nog steeds onder ons én daarbij zeer actief. In de afgelopen weken zijn VSO leerlingen en ouders positief getest. De keiharde, maar noodzakelijke, boodschap van onze minister president Mark Rutte afgelopen maandag raakt ons allen en maakt nog meer duidelijk hoe ernstig de situatie is. Het onderwijs in onze sector sluit van woensdag 16 december 2020 tot maandag 18 januari 2021. Alle leerlingen zullen na de kerstvakantie, net als in het voorjaar,  weer thuisonderwijs volgen. Noodopvang bieden we aan voor leerlingen waarvan één van de ouders werkzaam is in een vitaal beroep.  We laten een ongelofelijk bizar jaar achter ons. Het liefst zouden we dit jaar vanwege de Corona heel snel willen vergeten om vervolgens vol goede moed aan een nieuw jaar te gaan beginnen. Jammer genoeg zullen we ook het nieuwe jaar ingaan met het Coronavirus en de daarbij behorende beperkingen en maatregelen. Wat het nieuwe jaar ons nog meer brengt is altijd weer een verrassing. Vanzelfsprekend hopen we dat er toch veel voorspoed, geluk en gezondheid voor u allen aan de orde zal zijn. Kop d’r veur en houd moed. Wees zuinig op elkaar, zorg voor elkaar en wees een beetje lief voor elkaar en maak er ondanks alles een mooi jaar van, dat hopen we als team ook te doen! We rekenen, hopen en bidden voor- en op betere tijden!

¯'T Het nog nooit, nog nooit zo donker west of 't wer altied wel weer licht’¯.

Voorleesontbijt

Het voorleesontbijt in het SO is op woensdag 20 januari 2021. Uw zoon/dochter hoeft die dag thuis niet te ontbijten maar kan al luisterend naar een mooi verhaal genieten van een heerlijk ontbijtje in school. Wie de voorlezers dit jaar zijn is nog even een verrassing!

De Vreedzame School

In de nieuwsbrief van december heeft u kunnen lezen dat na de kerstvakantie blok 3 van start gaat met als thema ‘we zijn aardig voor elkaar’. Na de kerstvakantie zullen de leerlingen in het VSO duitvoering van de  ‘klas overstijgende’ werkzaamheden oppakken.

Dit is een onderdeel van de Vreedzame School met als doel  leerlingen verantwoordelijk te maken voor de taak die hij of zij moet vervullen. Voorafgaand aan de uitvoering van de werkzaamheden, kan iedere leerling solliciteren naar een bepaalde taak.

De leerkracht van de groep zorgt ervoor dat de leerlingen geïnformeerd worden over welke taken er te doen zijn in school. Dit kan zijn: ramen wassen, rondleidingen geven in school, blad blazen, de telefoon aannemen,  oud papier bij de weg zetten enz, enz. Vervolgens volgt de sollicitatie van de leerling en de daarop volgende sollicitatiegesprekken met de sollicitatiecommissie vanuit de Vreedzame School. Deze commissie bestaat dit jaar uit meester Siemon en juf Paulien. De ervaring  heeft ons geleerd, dat als we leerlingen verantwoordelijk maken voor een taak, zij deze met trots en als ‘VIP’ ten uitvoer brengen. We hopen dat we onze leerlingen dat gevoel mee kunnen geven voor de rest van hun leven.

Soep op de Stoep

Maar liefst 80 liter erwtensoep is er gekookt door leerlingen van het VSO voor de oudere buurtbewoners rondom de Meidoornschool. We wilden hen graag een Y onder de riem steken in deze moeilijke tijd. Helaas konden de leerlingen vanwege het sluiten van de school die dag niet meehelpen om de overheerlijke, goed gevulde snert met een plakje roggebrood en katenspek, uit te delen. De erwtensoep werd daarom geheel Coronaproof door teamleden uitgereikt. Buurtbewoners reageerden enthousiast en verrast. Ze lieten zich de soep goed smaken! Plaatselijke ondernemers hebben de actie ‘Soep op de Stoep’ gesponsord waarvoor onze Y-elijke dank!

Sinterklaasactie

De verkoop van speculaas, banket en alle andere sinterklaas lekkernijen heeft een netto opbrengst van € 1056.00 ! Wederom dank aan alle kopers, verkopers, bakkers en smulpapen, we hopen dat het heerlijk heeft gesmaakt!

Lief en Leed

Juf Iris is gelukkig volledig hersteld. Ze heeft haar werkzaamheden weer op kunnen pakken.

Sander kan zijn chemokuren die in totaal bijna twee jaar in beslag namen aftellen. Het einde is in zicht! Wat een strijd heeft hij moeten leveren en levert hij nog. Ook dit in dit geval wegen de laatste loodjes het zwaarst. Zet hem op Sander!

Tessa heeft  haar eerste stappen weer kunnen zetten na haar heupoperatie, klasse! We hopen dat Tessa goed zal herstellen en pijnloos op de been kan zijn.

Bijbel vertel rooster

04 januari: De Schepping, deel 1

11 januari: De Schepping, deel 2

18 januari: De ark van Noach, deel 1

25 januari: De ark van Noach, deel 2

Voo

Bijlagen

Nieuwsbrief december 2020

De nieuwsbrief december 2020 staat online.