ZMLK De Meidoornschool

Nieuwsbrief februari 2021

In de kerstvakantie bereikte ons het zeer verdrietige bericht dat Sven, leerling van SO Oranje, op 8-jarige leeftijd plotseling overleed. In de eerste plaats is dit voor zijn ouders en allen die hem dierbaar zijn een enorm gemis. Het is voor ons als team zoeken naar woorden om uiting te geven aan zo een groot verdriet en verlies.

Sven zijn overlijden kwam onverwacht, de tekst in zijn rouwkaart:

“Zomaar ineens ben je er niet meer. Wat zullen we je missen lieve kanjer” maakte en maakt ons nog steeds sprakeloos.

Voor zijn juffen en klasgenootjes in SO Oranje is zijn overlijden moeilijk te begrijpen, immers voor de kerstvakantie was Sven in school. Hij werkte, speelde, was vrolijk en had plezier.

Vrijdag 8 januari was een deel van het team, ouders en leerlingen van SO Oranje aanwezig in de straat van Sven om een erehaag te vormen voor zijn laatste reis. Op deze wijze werd Sven een laatste groet gebracht. Dit was een zeer indrukwekkend moment. Zodra de school na de lockdown haar deuren weer mag openen zullen we Sven herdenken in school.

We wensen zijn ouders en allen die hem lief zijn, nogmaals ongelofelijk veel sterkte en kracht voor nu en de komende tijd! Onze gedachten gaan ook uit naar de leerlingen en de juffen van SO Oranje. We hopen dat talloze dierbare herinneringen een beetje helpen in deze moeilijke tijd.

Lockdown

Het kabinet heeft besloten dat de kinderopvang en de scholen tot 8 februari 2021 gesloten blijven. U heeft dit in de e-mail kunnen lezen die door de directie is verzonden. De niet snel genoeg dalende besmettingen en de onduidelijkheden en onzekerheden rondom de nieuwe varianten van het virus liggen hieraan ten grondslag.

Het thuisonderwijs zal daarom tot die tijd worden gecontinueerd. Complimenten gaan zeker uit naar alle juffen en meesters die hun uiterste best doen het afstandsonderwijs voor alle leerlingen van de Meidoornschool te realiseren en te ondersteunen. Zij hebben de kinderen in beeld, zij hebben met alle kinderen contact en zij hebben goed zicht op de kwaliteit en de kwantiteit van het werk.

De complimenten gaan ook zeker uit naar u als ouders en verzorgers,  met alles wat er thuis en wellicht tegelijkertijd vanuit uw werk van u gevraagd wordt. De oudere broers en zussen die zo helpend zijn voor hun jongere broertjes en zusjes. Maar ook de opa's, oma's, ooms en tantes die de helpende hand bieden!

Vanzelfsprekend hopen we op andere en betere tijden. We moeten nog volhouden met elkaar en ervan uitgaan dat het in het jaar 2021 goed komt!

Indien de scholen 8 februari hun deuren weer mogen openen zal de margedag op vrijdag 19 februari komen te vervallen. De leerlingen gaan die dag dan gewoon naar school.

Schoolfotograaf

De schoolfotograaf komt vrijdag 19 februari naar school om uw zoon/dochter op de gevoelige plaat vast te leggen. We hopen dat alle individuele foto’s en  groepsfoto’s schitterende ‘kiekjes’ worden.

Bijbelrooster

01 februari: Abraham gaat op reis

08 februari: De geboorte van Izak

15 februari: Jakob en Ezau  

 

 

 

Recent nieuws

18
feb

Nieuwsbrief maart 2021

De nieuwsbrief van maart 2021 staat online!

Lees meer »

12
feb

Nieuwsbrief februari 2021

De nieuwsbiref van februari 2021 staat online.

Lees meer »

» Meer nieuws