ZMLK De Meidoornschool

Nieuwsbrief maart 2021

Personeel en Lief en Leed

Juf Merel is al een tijdje uit de roulatie. Haar gezondheidsklachten zijn van dien aard dat zij rustig aan moet doen en niet volledig aan het werk kan. Haar werkzaamheden zullen gedurende haar afwezigheid worden waargenomen door juf Suzanne. Juf Suzanne heten we nu ook welkom als collega in plaats van stagiaire!!

Onze schoolschoonmaakster in het SO, Dana,  is op therapeutische basis weer aan het werk

gegaan. We zijn hier vanzelfsprekend erg blij mee en hopen dat haar herstel naar wens verloopt.

Feest was het én is het!

Vrijdag 12 februari 2021 kreeg Sander zijn allerlaatste behandeling in het UMCG. Een tweejarig traject met chemobehandelingen moest hem helpen zijn ernstige ziekte te bedwingen. Dat is gelukt en dat is fantastisch nieuws voor iedereen die dol op Sander is!!

Geboren

Vrijdag 5 februari  is juf Mandy moeder geworden van haar eerste dochter die de prachtige naam ‘Jet’ heeft gekregen. Juf Mandy is vanzelfsprekend super trots en dolgelukkig met haar gezinsuitbreiding. We wensen juf Mandy en haar man heel veel geluk, plezier en gezondheid. Daarnaast wensen we haar natuurlijk een heerlijke kraamtijd!

Weer naar school

Intussen zijn we bijna negen weken verder nadat,  op last van de overheid, alle scholen in Nederland weer moesten sluiten vanwege het heersende coronavirus. Een ongelofelijke en onwerkelijke situatie herhaalde zich. Vanaf maandag 8 februari  jongstleden mochten de leerlingen van het SO weer naar school. Het was een heerlijk gezicht om al die blije snoetjes weer in school te mogen begroeten en aan het werk te zien.

De leerlingen van het VSO volgen thuisonderwijs. We hopen dat de dalende besmettingen ertoe leiden dat het VSO na de voorjaarsvakantie ook weer van start kan. Of het VSO in dat geval in zijn geheel opengesteld kan gaan worden is afhankelijk van de boodschap die we aanstaande dinsdag te horen krijgen tijdens de  persconferentie. Zodra hier meer duidelijkheid over  is zult u via de e-mail en de Parro app worden geïnformeerd.

Leren op afstand gaat niet vanzelf en is voor iedereen wennen. Desondanks zien we een grote betrokkenheid en inzet, zowel bij leerlingen als leerkrachten. Dit geldt echter ook voor u als ouders/verzorgers. Het valt niet mee om al zo lang iedere keer weer, dag in dag uit, uw zoon/dochter thuis te moeten ‘bedienen’, daarom voor u allen een ‘dik’ compliment!!

We kunnen trots zijn op onze leerlingen, u als ouders/verzorgers en op ons team!

Lentekriebels

Wat is de Week van de Lentekriebels?

De Week van de Lentekriebels is een nationale projectweek waarbij in het onderwijs een hele week relationele en seksuele voorlichting gegeven wordt.

Het doel is om kinderen de juiste informatie en vaardigheden mee te geven voor een gezonde seksuele ontwikkeling, die past bij hun leeftijd en belevingswereld en hen helpt om op een latere leeftijd seksueel verantwoorde keuzes te maken. Onderzoek laat zien dat als op jonge leeftijd al aandacht is voor relationele en seksuele vorming, jongeren juist later beginnen met seks, verantwoorde keuzes maken en weerbaarder zijn.

Wat gebeurt er tijdens de Week van de Lentekriebels?

Iedere groep krijgt tijdens de projectweek minimaal één les per dag over relaties en seksualiteit, (onder andere uit het lespakket Kriebels in je buik) of doet een andere activiteit zoals gedichten maken, knutselen, een lied maken of schrijven, etc.

De lessen zullen bestaan uit de volgende thema’s; dit ben ik, jongens/meisjes, zelfbeeld, vriendschap en verliefd, voor de oudere groepen zal ook de puberteit besproken worden.

Met uw kind in gesprek:

De Week van de Lentekriebels is een mooie aanleiding om ook thuis in gesprek te gaan. Wanneer u hier van jongs af aan over praat, wordt het voor kinderen normaal om erover te praten. U laat hiermee zien dat ze bij u terecht kunnen als ze vragen of problemen hebben en ze krijgen de juiste kennis en informatie mee.

Heeft u vragen over de lessen of de projectweek geef dit dan aan bij de school of de eigen leerkracht.

De Vreedzame School

In de week van 15 maart 2021 start het laatste thema van dit schooljaar “We zijn allemaal anders”.

De lessen van dit thema gaan over overeenkomsten en verschillen tussen mensen.
De leerlingen leren om te gaan met verschillen van meningen en verschillen in gewoontes, leefstijl, levensbeschouwing, leeftijd, sekse en cultuur. We werken aan acceptatie en waardering ervan. Naast verschillen zijn er ook overeenkomsten. De leerlingen leren dat je dit terugziet binnen eigen families, klas, school en de samenleving. Om goed om te kunnen gaan met verschillen moet je er over kunnen praten. Het gaat om luisteren naar de ander, een mening vormen, van mening kunnen veranderen en een eigen mening verdedigen. Op deze manier hopen we ook vooroordelen tegen te gaan.
Door een positieve aanpak ervaren de kinderen verschillen als vanzelfsprekend in plaats van eng of vreemd. Het gaat om accepteren, tolerantie en waarderen. Naast alle lesactiviteiten is de manier waarop wij als team zelf omgaan met overeenkomsten en verschillen erg belangrijk. We proberen zo veel mogelijk acceptatie en waardering uit te dragen betreffende overeenkomsten en verschillen in de eigen groep en de school.

We maken leerlingen bewust van eventuele vooroordelen en geven duidelijke grenzen aan met betrekking tot gedrag. 
Op deze manier geven we zelf het goede voorbeeld aan onze leerlingen.

Met de lessen, onze eigen houding en met ondersteuning van u als ouders /verzorgers hebben we er alle vertrouwen in dat iedereen het bij ons op school prettig heeft, omdat “anders zijn mag”.

Voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie is van maandag 22 februari tot en met vrijdag 26 februari 2021. Alle leerlingen zijn die week vrij van school. Er is geen thuisonderwijs en ook geen noodopvang.

Geniet van een welverdiende vakantie en hopelijk veel voorjaars zonneschijn!

EEN BAAN!!

Fantastisch nieuws in Corona tijd?

JA!

Dat kan!!

Maar liefst vier VSO leerlingen kunnen hun schoolloopbaan beëindigen omdat ze een contract aangeboden hebben gekregen. Een geweldige prestatie van de desbetreffende leerlingen. Alle vier hebben ze de benodigde werknemersvaardigheden  dusdanig onder de knie dat werkgevers hen maar wat graag binnen hun bedrijf aan het werk wilden hebben. Hoe mooi is dat?!

Niet alleen de leerlingen zijn apetrots met hun contract ‘in the pocket’, maar ook wij als team. In  het bijzonder zijn onze stage coördinatoren ape-APETROTS!

Patrick Bergman is 1 december jongstleden van start gegaan bij de WEDEKA in Ter Apel.

Henk ter Steege kreeg met ingang van 8 januari 2021 een contract aangeboden bij melkveehouderij Ensink in 2e Exloërmond. 

Lisanne Tijssens met ingang van 1 februari bij de WEDEKA in Veendam en Rick Schuurs bij U en A fietsen in Wageningen.

Van harte gefeliciteerd met jullie baan en ontzettend veel werkplezier gewenst. Goed gedaan allemaal!.

Bijbelrooster

Maandag 01 maart: Jakob en Esau

Maandag 08 maart: Jozef deel 1

Maandag 15 maart: Jozef deel 2

Maandag 22 maart: Mozes in het biezenmandje

Recent nieuws

18
feb

Nieuwsbrief maart 2021

De nieuwsbrief van maart 2021 staat online!

Lees meer »

12
feb

Nieuwsbrief februari 2021

De nieuwsbiref van februari 2021 staat online.

Lees meer »

» Meer nieuws