ZMLK De Meidoornschool

Nieuwsbrief mei 2021

Vrije dagen in de maand Mei 

 

De meivakantie is van maandag 26 april tot en met vrijdag 7 mei. 

Donderdag 13 mei en vrijdag 14 mei zijn de leerlingen vrij in verband met Hemelvaart. 

Maandag 24 mei is een vrije dag in verband met Pinksteren. 

We hopen dat de sneeuw- en hagelbuien en de koude temperaturen plaats maken voor veel warmte en zonneschijn! 

 

De Vreedzame School 

 

De laatste lessen van ‘de Vreedzame School’ van het schooljaar 2020-2021 gaan nog steeds over het thema “We zijn allemaal anders”. De informatie over dit thema heeft u kunnen lezen in de laatste twee nieuwsbrieven. 

In deze nieuwsbrief gaan we nog eens in op de “Opstekers en Afbrekers'. 

Naast de algemeen geldende schoolregels maken leerkracht en kinderen samen afspraken over hoe je met elkaar omgaat. Om van een school of klas een groep te maken, is het nodig dat elk kind het gevoel heeft dat hij/zij erbij hoort. Kinderen hebben iets met elkaar als ze elkaar goed kennen en elkaar waarderen. Ze leren over opstekers en afbrekers.  Je geeft een opsteker als je een aardige, positieve opmerking over iemand maakt bijvoorbeeld “wat kan jij iemand goed helpen”. Opstekers doen iets met je; je wordt er blij van! 
Het tegenovergestelde van een opsteker is een ‘afbreker’. Het is een onaardige, negatieve opmerking over iemand. De ander krijgt er bijvoorbeeld een vervelend gevoel van. 

 

Tips voor thuis: 

Hoort u van uw kind over ‘opstekers’ en ‘afbrekers’? Vraag ernaar en praat er over. Laat uw kind weten wanneer hij of zij een ‘afbreker’ aan iemand geeft. Stimuleer om ‘opstekers’ te geven. Doet u dat zelf ook naar uw kind en noem daarbij dan de term ‘opsteker’. 

 

 

Koningsspelen 2021 

 

Op vrijdag 23 april vinden voor alle SO-groepen de Koningsspelen plaats en kleurt de school volop oranje. Net als voorgaande jaren gaat het weer een sportief Oranjefeest wordenVanwege het coronavirus is er dit jaar geen start met ‘het Koningsontbijt’ en is het Oranjefeest iets kleinschaliger dan normaal. De leerlingen gaan met hun eigen groep, in tijdsblokken allerlei leuke en sportieve spelletjes doen. Natuurlijk gaat er ook gedanst worden op het Koningsspelenlied Zij aan zij.

Recent nieuws

19
apr

Nieuwsbrief mei 2021

De nieuwsbrief van mei 2021 staat online.

Lees meer »

29
maa

Nieuwsbrief april 2021

De nieuwsbrief april 2021 staat online.

Lees meer »

» Meer nieuws