ZMLK De Meidoornschool

Eigen moestuinen

De school beschikt over een moestuin die gehuurd wordt van Amateur Tuinders Vereniging “Het Page-dal”.

De VSO leerlingen leren er groente en andere gewassen te verbouwen. De moestuin wordt ieder jaar opnieuw aangelegd. Onder begeleiding onderhoudt afwisselend een klein groepje leerlingen gedurende de “groei- en bloei maanden” de tuin. Ieder seizoen wordt de grond opnieuw ingedeeld, bewerkt en bemest. De leerlingen leren op die manier een tuin te ontwerpen, in te delen en in te richten. De leerlingen hebben hun eigen leerdoelen waaraan gewerkt wordt. Naast deze leerdoelen zijn de leerlingen gezond bezig. Een moestuin onderhouden is namelijk best hard werken. Je moet onder andere schoffelen, onkruid wieden, water geven en nog heel veel andere werkzaamheden verrichten. 

Van al dat werk word je sterk! En uiteindelijk kun je dan ook nog eens verse groenten, en misschien zelfs wel fruit, oogsten. Daar zitten heel veel belangrijke voedingsstoffen in. Een moestuin is dus eigenlijk dubbel gezond!

In de oogstmaanden komt het voor dat er producten, zoals aardappelen, wortelen en bonen gekocht kunnen worden. Dit brengen we onder de aandacht in de nieuwsbrief van de school.

Recent nieuws

19
apr

Nieuwsbrief mei 2021

De nieuwsbrief van mei 2021 staat online.

Lees meer »

29
maa

Nieuwsbrief april 2021

De nieuwsbrief april 2021 staat online.

Lees meer »

» Meer nieuws