ROOD 2019-2020

SO ROOD

In de groep zitten 6 leerlingen. 5 jongens en 1 meisje. Iedere maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag gaan wij naar school. Iedere woensdag zijn de leerlingen vrij. Dit schooljaar werken we met een, voor ons, nieuwe methode: Schatkist. Aan de hand van diverse thema's worden verschillende lessenseries aangeboden op 3 niveaus. Zo kunnen we de lesstof aanbieden, passend bij het niveau van elke leerling. Met behulp van de poppen Pompom en Lulu, Zoem de bij en andere “familieleden” komen allerlei vakgebieden aan bod zoals: rekenen, taal, schrijven, muziek en bewegen.

Naast Schatkist geven we 2 keer in de week een les uit: De Vreedzame School. Hieruit werken we aan doelen op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling. We behandelen, onder meer: de schoolregels, hoe gaan we met elkaar om? Hoe kan ik de ander helpen? En wij horen bij elkaar.

Op dinsdag hebben de leerlingen gymnastiek, op donderdag worden er judolessen gegeven en op vrijdag is er zwemles.

Tussen de lessen door proberen we veel te bewegen. Bij droog weer spelen we wat vaker buiten en als het buiten te nat is hebben we bewegingsmomenten in de klas (bijv. Energizers, dansen, verhaal uitbeelden)

Hieronder staan de dagen met de namen van de vaste leerkrachten en onderwijsassistenten.

Zo ziet u wie welke dag voor de groep staat.

Elsina

xxxxxxxxxxxxxx