ZMLK De Meidoornschool

GROEN 2020-2021

SO Groen

In SO Groen zitten 13 leerlingen. 9 jongens en 4 meisjes, variërend tussen de 9 en 12 jaar. Daarnaast hebben we een hamster in de klas. Hieronder zie je welke meesters en juffen er in SO Groen werken:

Dag

Leerkracht

Assistent

Maandag

Sharon

Ingmar

Dinsdag

Sharon

Bart

Woensdag

Sharon

Bart

Donderdag

Sharon

Bart

Vrijdag

Gerda

Bart

We hebben vakken als muziek, verkeer, wereldoriëntatie, gymnastiek en zwemmen. Voor lezen en rekenen werkt iedereen op zijn of haar eigen niveau; dit doen we groepsdoorbrekend, waardoor sommige leerlingen in een andere klas en/of bij een andere leerkracht werken.

Ook werken we aan hoe we met elkaar omgaan, dit doen we door middel van de methode Vreedzame School.

In SO groen proberen we de leerlingen zo zelfstandig mogelijk te laten werken. Alle leerlingen hebben een agenda die ze iedere ochtend invullen en waar ze belangrijke of bijzondere dingen in zetten. Daarnaast plannen ze op maandag drie taken in; schrijven, knutselen en zelfstandige verwerking op de iPad. Deze taken voeren ze op de maandag, dinsdag en donderdag uit.
Twee keer in de week hebben we wereldoriëntatie, dit wordt met behulp van de methode ‘De Zaken’ gegeven. Er komen allerlei verschillende onderwerpen aan bod, van seizoenen, tot bruggen bouwen, tot de rommelzolder van opa en oma…

In de klas werken we met het beloningssysteem ClassDojo. De leerlingen kunnen punten verdienen door goed gedrag te laten zien. Bij 20, 40, 60, 80 en 100 punten staat hier een beloning tegenover.

Recent nieuws

29
maa

Nieuwsbrief april 2021

De nieuwsbrief april 2021 staat online.

Lees meer »

18
feb

Nieuwsbrief maart 2021

De nieuwsbrief van maart 2021 staat online!

Lees meer »

» Meer nieuws