GROEN 2019-2020

SO Groen

Welkom in SO Groen, wat fijn dat je er bent: deze leus staat op de kast die je direct ziet bij binnenkomst. We vinden het in SO Groen belangrijk dat iedereen zich veilig en thuis voelt in de klas. Hier zorgen wij als groep voor door veel aandacht te besteden aan de vreedzame school. Niet alleen tijdens de lessen van de vreedzame school besteden we hier aandacht aan, maar ook als er iets voorvalt wat aanleiding geeft een gesprek te voeren over hoe je met elkaar omgaat.

Naast dat we het belangrijk vinden hoe we met elkaar omgaan, zijn we in SO Groen bezig met het doelenbord. Op dit doelenbord staan doelen voor lezen, rekenen en vreedzaam. Naast deze doelen is er ook een gezamenlijk doel die we met de hele klas samen bedenken. We beginnen allemaal onder aan de raket: ik oefen nog. Vervolgens gaan we een stapje omhoog naar: ik kan het bijna en tot slot komen we uit bij: ik heb mijn doel behaald.

In SO Groen hebben we net zoals de meeste klassen rekenen, lezen, natuur, techniek, vreedzame school, muziek en noem maar op. Naast deze vakken hebben we 1 keer in de week zwemmen, 1 keer in de week gym en 1 keer in de week Judo. Spelen en ontspanning is ook belangrijk en daarom is hier in de middag tijd voor. Er kan dan geknutseld worden, gelezen, met Playmobil gespeeld worden, een ketting maken of even op de iPad.