GEEL 2019-2020

SO Geel

SO Geel is dit schooljaar een groep van 10 leerlingen in de leeftijd van 7 tot 11 jaar: 5 jongens en 5 meisjes. Ook zijn er 5 juffen: Juf Annefleur, juf Amanda, juf Aranka, juf Elly en juf Heidi. Op donderdag en vrijdag is er bovendien nog onze stagiaire Yvonne. Hieronder kunt u zien wie op welke dag aanwezig is.

Juf Amanda

Juf Annefleur

Juf Aranka

Juf Elly

Juf Heidi

Stagiaire Yvonne

Binnen de Meidoornschool wordt op 3 niveaus of profielen onderwezen: 2, 3 en 4 (zie voor verdere uitleg de schoolgids). De kinderen in SO Geel werken voornamelijk in profiel 3. We hebben vakken als muziek, schrijven, natuur en techniek, gymmen en zwemmen. Voor lezen en rekenen werkt iedereen op zijn of haar eigen niveau; dit doen we groepsdoorbrekend, waardoor sommige leerlingen in een andere klas en/of bij een andere leerkracht werken.

Ook werken we dit schooljaar in SO Geel met taakbrieven: ieder kind krijgt aan het begin van de week een taakbrief met 2 overzichtelijke opdrachten er op. Dit zijn een werkblad en een knutselopdracht. In de week zijn er meerdere momenten waarop deze opdrachten uitgevoerd kunnen worden. Kinderen moeten zelf (leren) plannen wanneer ze hun opdrachten gaan doen. De eerste ervaringen hiermee binnen SO Geel  zijn al veelbelovend.

Twee keer per week hebben we een les Vreedzame School. Hierbij leren we hoe we met elkaar omgaan. We leren o.a. hoe we ruzies op moeten lossen en dat we ondanks alle verschillen toch bij elkaar horen. Deze kennis is niet alleen bruikbaar in de groep, maar ook in de school en daar buiten. Erg leerzaam en leuk!