ZMLK De Meidoornschool

ORANJE 2020-2021

SO Oranje

Welkom in SO Oranje, wat fijn dat je er bent: deze leus staat op de kast die je direct ziet bij binnenkomst. We vinden het in SO Oranje belangrijk dat iedereen zich veilig en thuis voelt in de klas. Hier zorgen wij als groep voor door veel aandacht te besteden aan de vreedzame school. Niet alleen tijdens de lessen van de vreedzame school besteden we hier aandacht aan, maar ook als er iets voorvalt wat aanleiding geeft een gesprek te voeren over hoe je met elkaar omgaat.

In SO Oranje werken we met een takenbord. Het doel van dit takenbord is het maken van keuzes. De leerlingen zijn er zelf verantwoordelijk voor wanneer ze welke ‘taak’ uitvoeren. Iedere week wordt er geknutseld, er wordt een werkblad gemaakt en er wordt extra geoefend met bijvoorbeeld rekenen of lezen via Gynzy.

Iedere middag, na het buiten spelen, werken we nog aan tafel. We oefenen met bijvoorbeeld lezen, rekenen of de fijne motoriek.

In SO Oranje hebben we net zoals de meeste klassen rekenen, lezen, natuur, techniek, vreedzame school, muziek en noem maar op. Naast deze vakken hebben we 1 keer in de week zwemmen, 1 keer in de week gym en 1 keer in de week Judo. Spelen en ontspanning is ook belangrijk en daarom is hier in de middag tijd voor. Er kan dan geknutseld worden, gelezen, met Playmobil gespeeld worden, een ketting maken of even op de iPad.

 

Recent nieuws

29
maa

Nieuwsbrief april 2021

De nieuwsbrief april 2021 staat online.

Lees meer »

18
feb

Nieuwsbrief maart 2021

De nieuwsbrief van maart 2021 staat online!

Lees meer »

» Meer nieuws