ZMLK De Meidoornschool

VSO P3 2020-2021

VSO P3

In VSO P3  zitten dit jaar 14 leerlingen met een leeftijd van 12 t/m 18 jaar. 2 leerlingen van deze groep hebben op maandag , woensdag en vrijdag stage buiten school.

Juf Marjan is de juf van VSO P3 op de maandag, dinsdag en vrijdag. Meester Adriaan is de meester op woensdag en donderdag. We worden in de groep bijgestaan door juf Klazien (maandag en dinsdag) en Juf Elly ( woensdag, donderdag en vrijdag). De stagiaire van maandag en dinsdag is juf Naomi. De groep bestaat op dit moment uit 9 meiden en 5 jongens.

Leerlingen van VSO P3 volgen naast de lessen in de klas en de leerpleinen, interne stage.

In de klas volgen ze : taal, niveaulezen, rekenen, sociale redzaamheid, vreedzaam, voorbereiding op dagbesteding en arbeid, EHBO, geschiedenis, natuur, muziek, verkeer en culturele oriëntatie.

De interne stages kunnen zijn: dienstengroep, tuinonderhoud, dagbesteding, fietstechniek, houtbewerking, koken en de winkel. Op donderdag verzorgen enkele leerlingen van het VSO de catering binnen de school.

Tijdens de interne stages werken de leerlingen aan doelen. Aan het einde van het schooljaar kunnen leerlingen certificaten halen voor de behaalde doelen. In VSO P3 proberen we de kinderen te stimuleren om zoveel mogelijk taken zo zelfstandig mogelijk uit te voeren.

Elk blok krijgen de leerlingen een rooster mee naar huis waar op staat welke interne stage en welke vakken ze hebben. Het is belangrijk dat de leerlingen uiteindelijk zelf weten welk vak ze hebben en of ze daarvoor iets bijzonders mee naar school moeten nemen. Tot die tijd is het handig dat ze daar thuis begeleiding in krijgen.

Elke maandag sporten we en is het dus van belang dat leerlingen, volgens rooster, sportkleding en een handdoek meenemen.

Vrijdag is de soep dag en op donderdag kunnen leerlingen die dat willen een snack bestellen.

 

 

 

Recent nieuws

29
maa

Nieuwsbrief april 2021

De nieuwsbrief april 2021 staat online.

Lees meer »

18
feb

Nieuwsbrief maart 2021

De nieuwsbrief van maart 2021 staat online!

Lees meer »

» Meer nieuws