VSO P3

​VSO P3

In VSO P3  zitten dit jaar 10 leerlingen met een leeftijd van 12 t/m 16 jaar. 1 leerling van deze groep heeft op maandag , woensdag en vrijdag stage buiten school.

Juf Marjan is de juf van VSO P3 op de maandag, dinsdag en vrijdag. Meester Adriaan is de meester op woensdag en donderdag. We worden in de groep bijgestaan door juf Ineke (maandag, donderdag en vrijdag) en Meester Bart (dinsdag en woensdag). De stagiaire van maandag en dinsdag is juf Latisha en van vrijdag juf Fleur. De groep bestaat op dit moment uit 6 meiden en 4 jongens.

Leerlingen van VSO P3 volgen naast de lessen in de klas en de leerpleinen, interne stage.

In de klas volgen ze : taal, niveaulezen, rekenen, sociale redzaamheid, vreedzaam, voorbereiding op dagbesteding en arbeid, EHBO, geschiedenis, natuur, verkeer en culturele oriëntatie.

De interne stages kunnen zijn: dienstengroep, tuinonderhoud, dagbesteding, fietstechniek, houtbewerking, koken en de winkel. Op vrijdag verzorgen enkele leerlingen van het VSO de catering binnen de school.

Tijdens de interne stages werken de leerlingen aan doelen. Aan het einde van het schooljaar kunnen leerlingen certificaten halen voor de behaalde doelen. In VSO P3 proberen we de kinderen te stimuleren om zoveel mogelijk taken zo zelfstandig mogelijk uit te voeren.

Elk blok krijgen de leerlingen een rooster mee naar huis waar op staat welke interne stage en welke vakken ze hebben. Het is belangrijk dat de leerlingen uiteindelijk zelf weten welk vak ze hebben en of ze daarvoor iets bijzonders mee naar school moeten nemen. Tot die tijd is het handig dat ze daar thuis begeleiding in krijgen.

Elke maandag sporten we in ‘de Spont’ en is het dus van belang dat leerlingen sportkleding en een handdoek meenemen.

Donderdag is de soep dag en op vrijdag kunnen leerlingen die dat willen een snack bestellen.

Elke vrijdag eten we gezamenlijk met andere VSO groepen beneden in de kantine.