VSO Brugklas

In VSO Brugklas zitten momenteel 12 leerlingen in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar.

De hele week wordt er in de klas gewerkt aan verschillende vakgebieden, zoals:

Taal, rekenen, wereldoriëntatie (geschiedenis en aardrijkskunde), begrijpend lezen (nieuwsbegrip), technisch lezen en omgaan met multimedia. Iedere ochtend start met de inloop. De leerlingen werken tijdens de inloop zelfstandig aan een taak in de klas.

De leerlingen van VSO Brugklas werken niet alleen in de klas, maar zijn ook groepsdoorbrekend aan het werk met taal, lezen en rekenen. Er is tevens een begin gemaakt met de interne stages bij ons op school, omdat de Brugklas een VSO groep is. De Leerlingen werken aan eigen/ individuele interne stage doelen. Dit allemaal ter voorbereiding op de lol stages (leren op locatie) die ze gaan uitvoeren in VSO 1 t/m VSO 3 en de individuele stages in VSO 4 en 5.

Juf Gerda is er op maandag  t/m woensdag op donderdag en vrijdag zijn meester Leon en meester Jasper aanwezig.

De leerkrachten worden ondersteund door juf Ellen op maandag en dinsdag, door juf Eline (woensdag) en door juf Anneke op donderdag en vrijdag. Zij zijn aanwezig tijdens de uitvoering van de activiteiten in de klas en zij verzorgen de interne stages, zoals dagbesteding, huishoudkunde, E-portfolio en bakken.