VSO 1

VSO1

VSO1  is een  leuke groep met 13 leerlingen.  De groep bestaat uit 5 meisjes en 8 jongens. 11 leerlingen zaten vorig jaar ook al op onze school in de Brugklas en 2 leerlingen zijn dit jaar voor het eerst bij ons.

De groep heeft 2 vaste leerkrachten en 2 vaste assistenten.

Maandag:                 Immy en Hillie

Dinsdag:                    Joke en Hillie

Woensdag:               Immy en Juroen

Donderdag:              Immy en Juroen

Vrijdag:                     Joke en Juroen

De assistenten zijn in ons lokaal bij de inloop, het eten, de pauzes en het naar huis gaan. Verder leiden zij de interne of externe stages. De leerkrachten zijn de hele dag in het lokaal en geven daar allerlei vakken.

De leerlingen gaan gemiddeld 3 keer per week de groep uit om een stage te volgen. Enkele voorbeelden van deze stages zijn: dienstengroep, houtbewerking, de tuin, fietstechniek en koken.

Leerlingen die geen interne of externe stage hebben, volgen de lessen in de eigen groep,  zoals : lezen, taal, rekenen, Engels, geschiedenis, wereldoriëntatie, bijbelles. ’s Middag worden veel creatieve vakken gegeven. Voor gymnastiek gaan de leerlingen op maandag naar sporthal de Spont.

Lezen, taal en rekenen geven we groepsdoorbrekend, zodat de leerling op eigen niveau les krijgt.

Op donderdag maakt de cateringgroep een paar pannen verse soep. Die soep kan besteld worden voor 50 cent. Deze catering is ook een interne stage. Dit geldt ook voor de vrijdag, wanneer we voor 1 euro van een vers gemaakte snack kunnen genieten in de grote zaal. De 1evrijdag van elke maand is de snack gratis.

Vrijdagmiddag gaan alle leerlingen naar een fijne activiteit, zoals mountainbiken, spinning, knutselen, bakken enz.

Dit klinkt al met al erg gezellig en dat is het ook !

De leerlingen in VSO1 zijn:

Neona,Lynn,Hajar,Damian,Wesley,Gerrit,Priszanja,Naomi,Joran,Eldin,David,Yoran en Joeri.