ZMLK De Meidoornschool

VSO 1

VSO1

 

VSO1  is een  leuke groep met 13 leerlingen.  De groep bestaat uit 4 meisjes en 9 jongens. De groep heeft 2 vaste leerkrachten en 3 vaste assistenten. 

Maandag:                 Leon en Paula

Dinsdag:                   Leon en Paula

Woensdag:               Immy en Juroen

Donderdag:              Immy en Juroen

Vrijdag:                     Immy en Janet

De assistenten zijn in ons lokaal bij de inloop, het eten, de pauzes en het naar huis gaan. Verder begeleiden ze de interne en externe stages. De leerkrachten zijn de hele dag in het lokaal en geven daar allerlei vakken.

De leerlingen gaan gemiddeld 3 keer per week de groep uit om een stage te volgen. Enkele voorbeelden van deze stages zijn: dienstengroep, houtbewerking, de tuin, fietstechniek en koken.

Leerlingen die geen interne of externe stage hebben, volgen de lessen in de eigen groep,  zoals: lezen, taal, rekenen, Engels, geschiedenis, wereldoriëntatie en nieuwsbegrip. ’s Middag worden veel creatieve vakken gegeven. Voor gymnastiek gaan de leerlingen op maandag naar sporthal de Spont. 

Lezen, taal en rekenen geven we groepsdoorbrekend, zodat de leerling op zijn eigen niveau les krijgt. 

Op donderdag is er altijd de snack die voor 1 euro gekocht kan worden. De 1e donderdag van elke maand is de snack gratis. 

Iedere vrijdag maakt de cateringgroep een paar pannen verse soep. Die soep kan besteld worden voor 50 cent. Deze catering is ook een interne stage.

Vrijdagmiddag gaan alle leerlingen naar een fijne activiteit, zoals mountainbiken, gymnastiek, knutselen, bakken, vissen, enz.

Dit is een leuke afsluiting van de schoolweek.

 

Recent nieuws

29
maa

Nieuwsbrief april 2021

De nieuwsbrief april 2021 staat online.

Lees meer »

18
feb

Nieuwsbrief maart 2021

De nieuwsbrief van maart 2021 staat online!

Lees meer »

» Meer nieuws