VSO 2

In VSO 2 zitten momenteel 13 leerlingen in de leeftijd van 13 t/m 15 jaar.

De hele week wordt er in de klas gewerkt aan verschillende vakgebieden, zoals: taal, rekenen, wereldoriëntatie (geschiedenis en aardrijkskunde), begrijpend lezen, technisch lezen en omgaan met multimedia. Iedere ochtend starten we met de inloop. De leerlingen werken tijdens de inloop zelfstandig aan een taak in de klas.

De leerlingen van VSO 2 werken niet alleen in de klas, maar zijn ook regelmatig te vinden bij een interne stage zoals: dienstengroep, dagbesteding, arbeid, tuinieren, houtbewerking, huishoudkunde, koken, winkel en de catering. Tevens gaan ze onder begeleiding van een onderwijsassistent naar zogeheten LOL-stages (Leren Op Locatie) zoals; het Refaja ziekenhuis, de Spont, de Mast, Wedeka, het Mozaïek en de Jumper . Dit ter voorbereiding op de externe stages die ze gaan uitvoeren in VSO 4 en 5. Leerlingen werken tijdens de interne- LOL stage aan vakspeciefiekedoelen en een competentielijst.

Meester Adriaan is op maandag, dinsdag en vrijdag in de klas aanwezig. Op woensdag en donderdag is juf Sabine aanwezig. De leerkrachten worden ondersteund door afwisselend juf Regina en juf Ilonka. Zij zijn aanwezig tijdens de inloop, de pauzes en de afsluiting van de dag.