ZMLK De Meidoornschool

VSO 3 2019-2020

VSO 3

VSO3  is een groep met 15 leerlingen. De bezetting van de groep is als volgt:

Maandag:             Meester Wouter en juf Ineke

Dinsdag:              Meester Wouter en juf Finy

Woensdag:          Meester Wouter en meester Ronnie

Donderdag:          Meester Wouter en meester Ronnie

Vrijdag:                 Meester Wouter en meester Ronnie

De leerkrachten zijn de hele dag in het lokaal en geven daar allerlei vakken. De assistenten zijn tijdens de inloop, het eten en de pauzes in het lokaal. De rest van de dag dragen de assistenten zorg voor de interne en externe stages, zoals dienstengroep, houtbewerking, de tuin, fietstechniek en koken.

Leerlingen die geen interne of externe stage hebben volgen lessen in de eigen groep. Voor gymnastiek gaan de leerlingen op maandag na het fruit eten naar de Spont. Ook staat er verder nog tweemaal ‘Bewegen’ op het rooster. Tijdens deze momenten maken we een wandeling, gaan we voetballen op het plein of doen we andere bewegingsactiviteiten.

Tijdens de vakken lezen, taal en rekenen geven hoeft het niet zo te zijn dat de leerling in zijn/haar eigen klas zit, de leerling krijgt namelijk les op zijn/haar eigen niveau en zodoende worden deze vakken ‘groepsdoorbrekend’ gegeven. 

Op donderdag kan er een, elke week variërende, snack voor €1,00 gekocht worden. De eerste donderdag van elke maand is deze snack gratis. Deze snack wordt bereid door een interne stage groep.

Elke vrijdag maakt de cateringgroep (interne stage) een paar pannen verse soep. De soep kan besteld worden voor €0,50. Als de bestellingen zijn opgenomen wordt de soep opgehaald door één of twee leerlingen. Deze soep is elke week anders!

Op vrijdagmiddag gaan alle leerlingen naar een activiteit tijdens het ‘Vrijdagmiddagprogramma’. Het gaat hier om  activiteiten als vissen, mountainbiken, gymnastieken, bakken, knutselen, tekenen, persoonlijke verzorging et cetera.

Recent nieuws

29
maa

Nieuwsbrief april 2021

De nieuwsbrief april 2021 staat online.

Lees meer »

18
feb

Nieuwsbrief maart 2021

De nieuwsbrief van maart 2021 staat online!

Lees meer »

» Meer nieuws