VSO 2 2021-2022

De VSO 2 klas bestaat dit schooljaar uit 14 leerlingen in de leeftijd van 13 tot 14 jaar. Er zijn 4 meisjes en 10 jongens.

De leerkrachten zijn dit jaar juf Sabine en meester Adriaan. Ze worden ondersteund door juf Regina en juf Rehab.
In de klas worden o.a. de volgende lessen gegeven: Taal, rekenen, Engels, creatieve expressie (handvaardigheid, tekenen, muziek), stageles, geschiedenis en godsdienstige vorming.
We vinden het ook heel erg belangrijk dat we op een goede manier met elkaar omgaan, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt. Dat leren we in de lessen van De Vreedzame School.

We willen graag een Gezonde School zijn. Op maandag wordt er gymnastiekles gegeven in de Spont. De school verzorgt op een aantal dagen Schoolfruit.
Op vrijdagmiddag kan er een (veelal sportieve) activiteit worden gekozen zoals mountainbiken, survival, voetbal, wandelen of spelletjes, tekenen en koken.

Naast de lessen in de klas lopen de leerlingen in het VSO gaandeweg steeds meer interne stages (o.a. catering, dienstengroep, huishoudkunde, houtbewerking, arbeidstoeleiding, dagbesteding, fietstechniek) waarin eigen vaardigheden en competenties worden ontwikkeld. Ook buiten school zijn er L(eren) O(p) L(ocatie)stages onder begeleiding van een onderwijsondersteuner, bijvoorbeeld in de schooltuin, een camping, crossbaan of winkel.

We hopen er samen een geweldig jaar van te maken!