Oranje 2022-2023

In SO Oranje zitten momenteel leerlingen tussen de 7 en 9 jaar oud.

We beginnen we de dag met de strippenkaart. Op die kaart staan verschillende activiteiten die de leerling naar eigen planning zelfstandig kan uitvoeren. Daarmee werken we aan een aantal belangrijk leerdoelen in onze groep: initiatieven nemen en zelfstandig taken kunnen uitvoeren.

Waar we nog steeds leren door te spelen, besteden we in Oranje ook veel aandacht aan het ‘schoolse’ leren; dat wil zeggen dat we vaak werken in werkboeken, klassikale (digibord)lessen volgen en verwerkingen in het platte vlak maken.

Verder vinden we het belangrijk om te werken aan de Vreedzame school. We willen een groep zijn waarin iedereen zichzelf kan zijn en zich welkom en veilig voelt.

Voor de momenten waarop leerlingen klaar zijn en anders zouden moeten wachten, gebruiken we ‘bakjes’. Superleuk, zoek maar eens via google op Busy Boxes, dan begrijpt u dat we nog veel meer ideeën kunnen uitvoeren!

Onze lessen zijn allemaal geordend rondom een bepaald thema. We beginnen het schooljaar altijd met een kennismakings- en groepsvormingsthema. Dit jaar was dat Weer naar school. Natuurlijk komen de thema’s rondom de seizoenen en bijvoorbeeld Kinderboekenweek, Sinterklaas en Kerst  ieder schooljaar aan bod.

De lessen die we volgen zijn onder andere: godsdienst, lezen, rekenen, schrijven, Engels, natuur, verkeer, huishoudkunde, zwemmen en gymnastiek.

We hebben altijd heel veel te doen, met veel plezier, maar als het even niet lukt, proberen we het de volgende dag opnieuw.