Oranje 2021-2022

SO Oranje

Welkom in SO Oranje, wat fijn dat je er bent: deze leus staat op de kast die je direct ziet bij binnenkomst. We vinden het in SO Oranje belangrijk dat iedereen zich veilig en thuis voelt in de klas. Hier zorgen wij als groep voor door veel aandacht te besteden aan de vreedzame school. Niet alleen tijdens de lessen van de vreedzame school besteden we hier aandacht aan, maar ook als er iets voorvalt wat aanleiding geeft een gesprek te voeren over hoe je met elkaar omgaat. Ook hebben we samen regels gemaakt in de klas, waar we ons aan houden. Deze hangen in de klas en zijn door middel van picto’s zichtbaar voor iedereen.

In SO Oranje werken we met een takenbord. Het doel van dit takenbord is het maken van keuzes. De leerlingen zijn er zelf verantwoordelijk voor wanneer ze welke ‘taak’ uitvoeren. Iedere week wordt er geknutseld, er wordt een taalopdracht gedaan en wordt er via Gynzy gewerkt aan bijvoorbeeld rekenen of lezen.

In SO Oranje hebben we net zoals de meeste klassen rekenen, lezen, natuur, techniek, vreedzame school, muziek en noem maar op. Naast deze vakken hebben we 1 keer in de week zwemmen en 1 keer per week gym. Spelen en ontspanning is ook belangrijk en daarom is hier in de middag tijd voor. Er kan dan geknutseld worden, gelezen, met Playmobil gespeeld worden, een ketting maken of even op de iPad.

In SO Oranje werken 3 juffen en 1 meester: juf Gerda, juf Eline, meester Ingmar en juf Mandy.