Rood 2022-2023

SO ROOD

SO Rood is een groep voor de jongste leerlingen van de meidoornschool.
Wanneer je het lokaal van SO Rood binnenkomt zie je direct het doelenbord. Op dit bord staat aan welke doelen we op dat moment werken. We werken iedere periode over een bepaald thema, dit thema sluit aan bij de belevingswereld van de leerlingen. Aan het begin van dit schooljaar werken we over het thema wonen: Met wie woon jij? Hoe ziet jouw huis en jouw slaapkamer eruit? Heb je ook huisdieren? Dit zijn vragen waar we de eerste periode over werken, zo leren we elkaar beter kennen.

De thema’s waar we over werken komen voornamelijk uit de methode schatkist. Schatkist is een methode welke alle ontwikkelingsgebieden aan bod laat komen. Tijdens de lessen nemen onder andere PomPom, LouLou en Zoem ons mee op avontuur. Ze beleven allemaal avonturen en leren ons nieuwe woorden, leren ons tellen, bouwen en noem maar op.
Naast de methode schatkist, maken we ook gebruik van met sprongen vooruit. Dit is een rekenmethode welke gebruik maakt van diverse concrete materialen.

Na inspanning is er natuurlijk genoeg tijd en ruimte voor ontspanning. Meerdere keren per dag spelen we buiten of in de hoeken in de klas. Deze hoeken zijn ingericht om de nieuwsgierigheid van de leerlingen te wekken en ze te laten ontdekken. Wanneer we in de hoeken gaan spelen, mag iedereen kiezen waar hij/zij wil spelen. Er staat op het bord een raster met picto’s van hoeken en het aantal stippen staat voor de hoeveelheid kinderen die in die hoek mogen spelen.