Geel 2022-2023

Dit schooljaar zitten er 10 leerlingen in SO Geel.  4 meisjes en 76 jongens. Een groot gedeelte van de leerlingen zat vorig jaar ook in SO geel. Er zijn dit jaar 2 nieuwe leerlingen bijgekomen. Buiten de standaard vakken zoals lezen, rekenen en de vreedzame school, werken wij in SO Geel ook meerdere weken achter elkaar over een bepaald thema.

Dit schooljaar zijn wij bijvoorbeeld begonnen te werken in het thema ‘De onderwaterwereld’. Aan het begin van het thema mogen de leerlingen vertellen wat ze hier allemaal al over weten en wat ze daar nog graag over zouden willen leren. Daar worden de opdrachten en de lessen dan zoveel mogelijk op aangepast.

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen leren zelfstandig te werken. Dit ook met oog op de toekomst. Dit bespreken we met de kinderen zodat ze weten waarom ze iets moeten doen. Door leerlingen te vertellen waarom ze iets moeten, maak je ze eigenaar van hun eigen leerproces. Je bent namelijk veel gemotiveerder om iets te doen als je snapt waarvoor je dat doet.

Sinds dit schooljaar werken we ook vanuit de leerlijn seksualiteit en relatie. Tijdens deze lessen praten we met de leerlingen over hun lijf, wat er in de pubertijd verandert aan hun lijf, maar ook wat wel en niet gewenst gedrag is op dat gebied. Op deze manier stomen we onze leerlingen klaar voor hun plek in de maatschappij.

Eén keer in de week wordt er ook gym en zwemles gegeven op school. Daarnaast vinden we het ook leuk en belangrijk om nog extra te bewegen in de klas en op het schoolplein.

Deze juffen werken dit schooljaar in SO Geel:

Maandag Juf Anita Juf ArankaDinsdag Juf Anita Juf ArankaWoensdag Juf Anita Juf InekeDonderdag Juf Anita Juf InekeVrijdag Juf Anita Juf Ineke