Geel 2023-2024

Dit schooljaar maken 10 leerlingen het gezellig in de klas. Welgeteld zeven jongens en drie meisjes gaan in SO Geel aan de slag om te leren en zichzelf te ontwikkelen. Op de woensdag hebben wij een extra leerling bij ons in de klas.  

In SO-geel werken we met thema’s. Elke periode staat een ander thema centraal. De thema’s duren van vakantie tot vakantie. Het fijne van het werken in thema’s is dat het aansluit bij de leef- en belevingswereld van de kinderen. Het thema proberen we uit te werken aan de hand van de ideeën van de leerlingen en we verwerken alle vakken hier (zoveel mogelijk) in. 

Naast de vakken rekenen en (beginnend) lezen, focussen wij ons ook op vakken die de zelfredzaamheid van de leerlingen bevorderd, zoals; koken, taakgericht-zelfstandig werken en het hebben van een rol in de klas. Vakken zoals Grej of the day (raadsel van de dag) verrijkt de kennis die de leerling heeft over de wereld. Doordat wij de lessen zoveel mogelijk aansluiten bij vragen en doelen van de leerlingen, hopen wij de thema’s en leermomenten echt tot leven te laten komen!  

Ook vinden wij bewegen in SO-geel erg belangrijk. Naast het één keer in de week zwemmen en gymmen, proberen wij iedere dag meerdere beweegmomenten in te plannen. Verder houden we van dansen en zingen; iedere woensdag gaan we aan de slag met de musical. 

Al met al is er genoeg te doen en te ontdekken in de klas!  

Doe je gezellig mee?