VSO P3 2021-2022

In VSO P3 zitten dit jaar 11 leerlingen in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar. 3 leerlingen van deze groep hebben bepaalde dagen stage buiten school.

Juf Marjan is de juf van VSO P3 op de maandag, dinsdag en vrijdag. Meester Adriaan is de meester op woensdag en donderdag. We worden in de groep bijgestaan door juf Klazien (maandag, dinsdag) en Juf Elly (woensdag, donderdag en vrijdag). De stagiaire van vrijdag juf Daniek. De groep bestaat op dit moment uit 7 meiden en 4 jongens.

Leerlingen van VSO P3 volgen naast de lessen in de klas en de leerpleinen, interne stage.

In de klas volgen ze: taal, niveaulezen, rekenen, sociale redzaamheid, vreedzame school, voorbereiding op dagbesteding en arbeid, EHBO, geschiedenis, natuur, verkeer en culturele oriëntatie.

De interne stages kunnen zijn: dienstengroep, tuinonderhoud, dagbesteding, fietstechniek, houtbewerking, koken en de winkel. Op donderdag verzorgen enkele leerlingen van het VSO de catering binnen de school. Elke vrijdag kunnen leerlingen die dat willen zelfgemaakte soep kopen.

Tijdens de interne stages werken de leerlingen aan doelen. Aan het einde van het schooljaar kunnen leerlingen certificaten halen voor de behaalde doelen. In VSO P3 proberen we de leerlingen te stimuleren om zoveel mogelijk taken zo zelfstandig mogelijk uit te voeren.

Elk blok krijgen de leerlingen een rooster mee naar huis waarop staat welke interne stage en welke vakken ze hebben. Het is belangrijk dat de leerlingen uiteindelijk zelf weten welk vak ze hebben en of ze daarvoor iets bijzonders mee naar school moeten nemen. Tot die tijd is het handig dat ze daar thuis begeleiding in krijgen.

Elke maandag sporten we in ‘de Spont’ en is het dus van belang dat leerlingen sportkleding en een handdoek meenemen.

Vrijdag is de soep dag en op donderdag kunnen leerlingen die dat willen een snack bestellen.