VSO 3 2023-2024

De VSO 3 klas bestaat dit schooljaar uit 12 leerlingen in de leeftijd van 14 tot 16 jaar. Er zijn 4 meisjes en 8 jongens. 

De leerkrachten zijn dit jaar juf Marjan (ma, di, wo, do) en juf Eline (vr). Ze worden ondersteund door juf Klazien. Op dit moment is er geen stagiaire in de groep. 

De assistenten zijn tijdens de inloop, het eten en de pauzes ook in het lokaal. De rest van de dag dragen de assistenten zorg voor de: 

-interne stages, zoals dienstengroep, houtbewerking, de tuin, fietstechniek, kledingwinkel, huishoudkunde, arbeid, dagbesteding, ICT, catering klein en koken. 

-Externe stages, zoals Jumbo, de Spont, Colall, Mast, Mozaik en SPW 

Leerlingen die geen interne of externe stage hebben volgen lessen in de eigen groep bij de leerkracht. Voor gymnastiek gaan de leerlingen op maandag voor het fruit eten naar de Spont. Ook staat er verder nog tweemaal ‘Bewegen’ op het rooster. Tijdens deze momenten maken we een wandeling, gaan we voetballen op het plein of doen we andere bewegingsactiviteiten.  

2x per week kunnen de leerlingen op de leerpleinen werken. 

Elk blok (5x) krijgen de leerlingen een eigen rooster mee waarop ze zien welke vakken en stages ze dat blok hebben.  

Lezen en taal worden groepsdoorbrekend gegeven. De leerlingen werken dan niet allemaal in hun eigen lokaal maar werken op hun eigen niveau bij leerlingen van andere groepen. 

We zijn een gezonde school en krijgen regelmatig schoolfruit. We volgen lessen van ‘de Vreedzame school’ waarin we leren hoe we een vreedzaam met elkaar kunnen omgaan binnen en buiten de school. 

Elke donderdag maakt de cateringgroep (interne stage) een paar pannen verse soep. De soep kan besteld worden voor €0,50. Als de bestellingen zijn opgenomen wordt de soep opgehaald door één of twee leerlingen. Deze soep is elke week anders! 

Op vrijdag kan er een, elke week variërende, snack voor €1,00 gekocht worden. De eerste vrijdag van elke maand is deze snack gratis. Deze snack wordt bereid door een interne stagegroep. 

Op vrijdagmiddag gaan alle leerlingen naar een activiteit tijdens het ‘Vrijdagmiddagprogramma’. Het gaat hier om activiteiten als vissen, mountainbiken, gymnastieken, bakken, knutselen, tekenen, persoonlijke verzorging etc. 

We hopen er een gezellig en   leerzaam jaar van te maken.